Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2019, 14:21

НКРЕКП планує встановити тарифи на розподіл газу

НКРЕКП планує встановити тарифи на розподіл газу для операторів газорозподільних систем, враховуючи приєднану потужність (абонплату). Про це стало відомо з листа регулятора, що є в розпорядженні Економічної правди.

НКРЕКП планує встановити тарифи на розподіл газу для операторів газорозподільних систем, враховуючи приєднану потужність (абонплату).
Фото: espreso.tv

Що відомо

У своєму листі регулятор просить операторів ГРМ надати інформацію щодо приєднаної потужності об'єктів, суб'єктів господарювання у теплопостачальній сфері.

Читайте також: Мін'юст запустив онлайн-калькулятор для розрахунку ціни на тепло

«У зв'язку зі вступом в повному обсязі положень Закону „Про ринок природного газу“, яким передбачено, зокрема, встановлення тарифу на послуги з розподілу природного газу за одиницю приєднання потужностей, НКРЕКП просить до 5 липня надати інформацію про приєднання потужностей об'єктів, суб'єктів господарювання», — йдеться в листі.

Також в НКРЕКП додали список з 25 операторів ГРМ, яким адресується лист.

Нагадаємо, тариф на приєднану потужність був затверджений НКРЕКП, згідно з Методикою 236 ще на початку 2017 року. Однак проти «абонплати» різко виступили Кабмін та інші органи виконавчої влади.

Читайте також: КСУ визнав неконституційним створення НКРЕКП

В результаті регулятор був змушений прийняти Постанову №494, якою скасував затверджені тарифи.

Як стало відомо з листа НКРЕКП 19 червня 2019 року Шостий Апеляційний Адміністративний суд відмінив «скасування» абонплати.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися