Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2019, 13:52

Британія виділить Україні 46 мільйонів фунтів на реформи

Велика Британія виділить Україні £9 млн на підтримку незалежних ЗМІ. Ще £37 млн будуть надані протягом 2020 року на реформу оборонного сектору, боротьбу з корупцією та гуманітарні ініціативи. Про це йдеться в прес-релізі британського уряду з нагоди участі у конференції з реформування України, що пройшла в Канаді, пише Ліга.Фінанси.

Велика Британія виділить Україні £9 млн на підтримку незалежних ЗМІ.
Фото: 24tv.ua

Що відомо

«Великобританія і Канада продовжують очолювати підтримку міжнародним співтовариством важливих реформ в Україні і будуть домагатися подальшого прогресу в проведенні судової, виборчої та економічної реформ. Вкрай важливо, щоб Україна продовжувала взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом (МВФ), ЄС та іншими донорами для завершення цих реформ», — йдеться в повідомленні.

За словами державного міністра МЗС Великобританії лорда (Таріка) Ахмеда, за останні 5 років Україна досягла більшого прогресу, ніж за попередні 23 роки разом узяті.

Читайте також: Світовий банк назвав ключові реформи в Україні за 5 років

«Ми бачимо більш прозору систему закупівель, реформований банківський сектор, кращу систему охорони здоров'я і більш децентралізоване прийняття рішень, які ближче до людей. На тлі триваючої російської агресії це чудове досягнення», — зазначив міністр.

Британія вважає, що Україна повинна зосередитися на таких реформах:

  • реформа судової системи;
  • приватизація держпідприємств;
  • прийняття законів про ліквідацію монополій;
  • реформа у сфері власності ЗМІ.

«Великобританія чітко заявляє, що розвиток незалежної медіасередовища, включаючи Громадський мовник, є основою стабільної та успішної демократії. Незалежні ЗМІ можуть бути потужним інструментом для ослаблення впливу ворожих наративів, які націлені на сіяння розбрату і підрив реформаторських зусиль», — наголошується в прес-релізі.

Раніше повідомлялося, що Канада виділить на підтримку України 45 мільйонів доларів.

Коментарі - 3

+
+15
Oligarh
Oligarh
3 липня 2019, 14:58
#
С этими деньгами будет примерно так через некоторое время

«Датский благотворительный международный фонд Global Medical Aid заподозрил советника президента и помощника министра обороны Украины Юрия Бирюкова в хищении 20 миллионов гривен»
В письме говорится, что Global Medical Aid в 2014-2015 годах отправил для благотворительного фонда «Крила Фенікса», основателем которого является Бирюков, гуманитарный груз общей стоимостью 20 миллионов гривен.
+
0
Oligarh
Oligarh
3 липня 2019, 20:43
#
Главное ни слова о пропаже денег.... защита «своих» бывших
датчане врут
+
0
Oligarh
Oligarh
4 липня 2019, 11:16
#
Https://volynua.com/posts/birukova-zvinuvatili-u-kradizhtsi-gumanitarnoi-dopomogi-na-20-mln-grn

там оригинал письма, чтобы сбить сарказм
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися