Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2019, 12:42

Аналітики розповіли, що буде з гривнею в липні

Курс гривні в липні буде коливатися в діапазоні 26 – 27,35 грн за долар. Відмітка 26 грн за долар залишається важливим психологічним рівнем, поблизу якої попит на валюту буде підвищуватися. Про це йдеться у прогнозі аналітиків FOREX CLUB.

Курс гривні в липні буде коливатися в діапазоні 26 – 27,35 грн за долар.
Фото: nv.ua

«Липень традиційно спокійний місяць для валютного ринку. Сезон відпусток і низької ділової активності. Проте в липні обсяг ліквідності може зменшитися, що призведе до зростання волатильності, і спекулятивно ринок буде більш уразливий, оскільки невеликий дисбаланс попиту і пропозиції вплине на настрої учасників ринку. Особливо це виявиться в разі несподіваних результатів дострокових парламентських виборів і загрози для формування коаліції», – відзначає керівник відділу аналітики Андрій Шевчишин.

Впевненість у гривні зберігають інвестори, які купують українські гривневі ОВДП, продаючи для цього валюту. Тільки за червень вкладення нерезидентів в облігації виросли на 32% – до 57,2 млрд грн. Однак частина цих інвестицій – спекулятивні короткострокові вкладення, які будуть шукати виходу, як тільки кон'юнктура зміниться.

Посилиться вихід нерезидентів у вересні, коли Україні необхідно виплатити пікові 52,2 млрд грн за зовнішнім боргом.

Приплив іноземної валюти та конвертація у гривні під парламентські вибори у другій половині липня зійдуть нанівець, що може натиснути на національну валюту. Однак у цілому політичні ризики не мають високого впливу на валютний ринок на даний момент.

У центрі уваги – майбутня коаліція в новому парламенті, і в разі відсутності такої, гривня може потрапити під тиск продавців.

Політична криза поставить під сумнів співпрацю з МВФ, активність законодавчої і виконавчої гілок влади, необхідних для просування реформ.

Ситуація на глобальних ринках залишається сприятливою для гривні.

Коментарі - 4

+
+30
AnnaGerman
AnnaGerman
3 липня 2019, 12:52
#
В июле весьма вероятно падение гривни .
(через месяц увидим)
+
+15
77465021
77465021
3 липня 2019, 14:26
#
Ох уж эти аналитики, дали такой диапазон и сразу же не попали.
+
+15
Eugenio Kisselev
Eugenio Kisselev
3 липня 2019, 15:22
#
Чему удивляться, если у нас любая форекс-контора - это в лучшем случая полукухня. Там все заточено на раздевании трейдера, а не на анализе котировок)
+
0
SergS7
SergS7
4 липня 2019, 9:25
#
На Росії центробанк забрав у них ліцензію ще рік тому. В Україні у них ліцензії ніколи й не було. Який статус їх прогнозів і для чого їх друкувати на фінансовому порталі?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися