Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2019, 9:23

У Вашингтоні та Пекіні заговорили про перемир'я. Акції американських компаній ростуть

Дональд Трамп домовився з Сі Цзіньпіном про перемир'я у торговельній війні, зустрівшись на вихідних в Осаці. Як повідомляє lblv.com, першими на новину відреагували акції американських напівпровідникових компаній, серед яких Qualcomm, Micron і Nvidia.

Про що домовилися лідери двох країн?

Після виходу новин щодо домовленості Штатів і КНР про скасування введення додаткових мит, почали рости котирування акцій американських компаній, які займаються випуском напівпровідників. Так, вартість цінних паперів Micron піднялася більше, ніж на 6,5%, акції Qualcomm виросли на 7%, Nvidia − на 5%. Найбільше зростання котирувань зафіксовано у компанії Western Digital, що займається виробництвом жорстких дисків для комп'ютерів. Акції цього виробника виросли більше, ніж на 8%. Саме ці корпорації найбільше постраждали від введених взаємних мит США і КНР. Відмова від санкцій допоможе їм уникнути суттєвої статті витрат.

Після зустрічі з головою КНР американський президент повідомив, що діючі мита будуть збережені, але нові поки вводити не будуть. Також він зазначив, що заборона на Huawei буде послаблена, що допоможе компаніям із США продавати свою продукцію китайському техгіганту. При цьому з «чорного списку» Huawei поки видаляти не будуть. У своєму акаунті в соціальній мережі Твіттер американський президент написав, що переговори виявилися навіть більш успішними, ніж він очікував.

Настрої інвесторів

Трейдери вже планують покупку ризикових активів, але ситуація продовжує залишатися невизначеною. Так, ще немає точної дати наступного раунду переговорів, а також відсутня інформація про те, скасують діючі мита чи ні.

Затьмарили позитивний настрій інвесторів також економічні звіти з Китаю. Стало відомо, виробнича активність КНР суттєво знизилася. У червні було зафіксовано падіння промислового виробництва, передає lblv.com.

При цьому нафтові котирування на світовому ринку продовжують рости. Ціна нафти піднялася після того, як Саудівська Аравія і РФ домовилися продовжити угоду щодо скорочення нафтовидобутку ще на дев'ять місяців.

Яна Баріна, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін