Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 липня 2019, 17:54

Ощадбанк провів перші розрахунки за електроенергію на «Ринку на день вперед»

30 червня Ощадбанк провів перші розрахунки за електроенергію на новому сегменті ринку «Ринок на день вперед». Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

30 червня Ощадбанк провів перші розрахунки за електроенергію на новому сегменті ринку «Ринок на день вперед».
Фото: пресс-служба банка

Що це значить

Учасниками торгів стали 192 учасника, в результаті торгів 10 продавців продали електроенергію 164 покупцям. Загальний обсяг торгів перевищив 308 млн грн.

Всі розрахунки між учасниками торгів були завершені в регламентний термін — протягом 10 хвилин з моменту завершення торгів і формування фінансових зобов'язань.

Читайте також: Зеленський запропонував нову формулу розрахунку тарифів на електроенергію

В рамках підготовки до обслуговування клієнтів Ощадбанк здійснив інтеграцію інформаційних систем з оператором ринку і оператором системи передачі, що дає можливість обмінюватися даними про стан наявності коштів у покупців і про стан розрахунків онлайн.

На етапі підготовки до запуску нового оптового ринку електроенергії в Україні понад 270 учасників ринку електроенергії вже відкрили ескроу-рахунки в Ощадбанку для операцій з купівлі електроенергії на ринку на добу вперед і внутрішньодобовому ринку, понад 260 електропостачальників відкрили в Ощадбанку поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для зарахування коштів за продану електроенергію.

Читайте також: В Україні припинила діяти формула «Роттердам+»

У межах проекту надання нового банківського сервісу учасникам ринку електроенергії Ощадбанк пропонує обслуговування рахунків в режимі 24/7. Також пропонує учасникам ринку послуги з надання банківських гарантій на користь оператора системи передачі на виконання зобов'язань щодо врегулювання небалансів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися