Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 липня 2019, 9:44

Створена нова найбільша у світі зона вільної торгівлі

Представники Євросоюзу і південноамериканського торгово-економічного союзу Меркосур (в нього входять Аргентина, Бразилія, Парагвай і Уругвай) домовилися про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ). Про це пише DW.

Представники Євросоюзу і південноамериканського торгово-економічного союзу Меркосур (в нього входять Аргентина, Бразилія, Парагвай і Уругвай) домовилися про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ).
Фото: rbc.ua

Як зазначають у повідомленні, угода охопить регіон із загальним населенням 780 мільйонів людей і «зміцнить тісні політичні та економічні відносини між ЄС і країнами союзу».

«Я ретельно зважую свої слова, коли стверджую, що це історичний момент», — заявив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, який назвав угоду «найбільшою торговою угодою, яку коли-небудь підписував Євросоюз».

«Це буде одна з найбільш важливих угод всіх часів, вона дасть величезні переваги нашій економіці», — написав у своєму Twitter президент Бразилії Жаир Болсонару. «Меркосур і ЄС — це чверть світової економіки, і тепер бразильські виробники отримають доступ до цього величезного ринку», — підкреслив він.

Що це дасть

  • Угода між ЄС і Меркосур має скасувати більшість діючих тарифів на експорт з ЄС до країни союзу, що зробить європейські компанії більш конкурентоспроможними і заощадить їм мита розміром в 4 мільярди євро на рік.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися