Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2019, 14:31

Азіатські індекси ростуть в очікуванні зустрічі лідерів США і КНР

У надії на те, що лідерам Китаю і США вдасться підписати торгову угоду в результаті зустрічі на G20, котирування фондових індексів Азіатсько-Тихоокеанського регіону почали зростати, передає lblv.com.

Так, індекси Nikkei 225 і Topix піднялися на 0,9%. Китайський індекс Шанхай Композит виріс на 0,8%, Shenzhen Composite збільшився на 1,2%, а Hang Seng − на 1%.

Індикатор Південної Кореї Kospi піднявся на 0,6%, австралійський індекс S&P/ASX 200 виріс на 0,3%, а NZX 50 з Нової Зеландії − на 0,2%

Падіння котирувань позначається тільки на індикаторах Шрі-Ланки, Пакистану та В'єтнаму.

Новина про те, що Apple інвестує сто мільйонів доларів в японського виробника екранів Japan Display, привела до зростання акцій останнього на 17%. Також подорожчали цінні папери таких великих японських компаній як СофтБанк (3,3%), Тойота (0,8%), Mitsubishi UFJ (1,2%).

Капіталізація Samsung Electronics піднялася на 2,7%, а Taiwan Semiconductor − збільшилася на 2,6%.

Акції гірничодобувних корпорацій з Австралії Rio Tinto і BHP подорожчали відповідно на 3% і 2%.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін вважає, що угода з КНР готова на 90%. Це дає аналітикам надії на те, що Дональду Трампу на цей раз все ж вдасться домовитися з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

Увага інвесторів також прикута до статистичних даних щодо роздрібних продаж у Японії. Як раніше повідомляв lblv.com, продажі у травні виросли на 0,3%, порівняно з попереднім місяцем. Аналітики очікували, що показник підніметься до 0,6%. У річному співвідношенні показник збільшився на 1,2%, що співпало з ринковими очікуваннями.

Іван Зенін, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін