Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2019, 11:52

В Україні подешевшають більш 400 лікарських препаратів

З липня 2019 року Кабінет міністрів удосконалює регулювання цін на медикаменти, що входять у Національний перелік основних лікарських засобів, при їх закупівлі для медичних закладів за бюджетні кошти.

З липня 2019 року Кабінет міністрів удосконалює регулювання цін на медикаменти, що входять у Національний перелік основних лікарських засобів, при їх закупівлі для медичних закладів за бюджетні кошти.
Фото: tochka.net

Про це повідомляє прес-центр Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і прав споживачів, пише Дело. 

За інформацією Держслужби, Національний перелік лікарських засобів складається з 427 препаратів з доведеною ефективністю. Близько 60 з них є популярними ліками, якими найчастіше користуються українці. В грошовому вираженні  вони становлять близько 80% від загального обсягу закупівель в регіонах.

Державне регулювання відбуватиметься шляхом встановлення Міністерством охорони здоров'я України граничних оптово-відпускних цін на основі цін на лікарські засоби, зареєстровані в Республіці Польща, Словацькій республіці, Чеській Республіці, Латвійській Республіці, Угорщині.

Таким чином, ціни на препарати з переліку повинні бути не вищі, ніж ціни в п'яти сусідніх країнах. Обмеження цін буде застосовуватися для тих лікарських засобів, ціна на які в Україні вища, ніж ціни в референтних країнах, і за якими обсяг продажів за рік становить понад 5 млн грн.

За попередніми підрахунками, введення державного регулювання цін на популярні препарати допоможе заощадити близько 214 млн грн.

За ці кошти медустанови зможуть придбати додаткову кількість ліків для безкоштовного лікування пацієнтів у стаціонарі.

Коментарі - 1

+
0
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
27 червня 2019, 13:08
#
Было бы совсем здорово, если бы вновь появились государственные аптеки, в которых эти лекарства реально было бы купить.

Потому что в соседних республиках от аптеки до аптеки хорошо если полкилометра и с небольшой маржой они вполне живут. А у нас - по три штуки в каждом доме.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися