Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2019, 9:34

Кіберполіція зловила шахрая, який виготовляв підроблені банківські картки (фото)

Співробітники кіберполіції затримали українця, в будинку якого була виявлена «майстерня» з усім обладнанням для виготовлення підроблених банківських карт. Про це повідомили в прес-службі Департаменту кіберполіції Нацполіції.

Співробітники кіберполіції затримали українця, в будинку якого була виявлена «майстерня» з усім обладнанням для виготовлення підроблених банківських карт.
Фото: gordonua.com

За інформацією правоохоронців, зловмисником виявився 36-річний житель Одеси. В його будинку поліцейські знайшли велику кількість вже готових підроблених карт для крадіжки коштів з банківських рахунків громадян.

Також шахрай мав все необхідне обладнання для виготовлення таких фальшивих платіжних карт.

Відзначається, що зловмисника вдалося затримати в момент зняття грошей зі скомпрометованої банківської карти.

Під час затримання у шахрая було при собі більше 40 дублікатів банківських карт (так званий «білий пластик»). Крім того, злочинець мав мобільний телефон, сумку, окуляри, рукавички і гроші. Поліцейські провели ряд обшуків за місцем проживання правопорушника і в його автомобілі. Так, під час обшуку в будинку зловмисника правоохоронці виявили майстерню по виготовленню предметів для викрадення конфіденційної інформації, яка стосувалася банківської картки того чи іншого користувача.

Отже, було вилучено: силіконову форму для виготовлення «шиммера»; станки для створення і коректування форми «шиммера» у відповідності зі стандартами картридерів банкоматів; мікросхеми флеш-накопичувачем і акумулятором для підключення міні відеокамери, яка використовувалася для зчитування PIN-коду; картрідер, який використовувався для тестування готових «шимерів»; комп'ютерну техніку і жорсткі диски; велику кількість готових дублікатів банківських карт; мобільні телефони; чорнові записи та рукописні інструкції, в яких містилися виміри, замальовки майбутнього пристрою для крадіжки даних банківських карт.

Також поліцейські виявили пристрої, які застосовувалися для перенесення раніше викрадених «дампів» на заздалегідь заготовлені білі пластикові картки. Потім цей «білий пластик» використовувався шахраєм для несанкціонованого зняття грошей.

Коментарі - 3

+
0
Skpablo17
Skpablo17
27 червня 2019, 10:05
#
Вот жеж специалисты))
+
+35
ironworld
ironworld
27 червня 2019, 10:16
#
А нафига он CD-привод с собой таскал ? :)))
+
0
Игорь Паранит
Игорь Паранит
28 червня 2019, 8:38
#
Кто то забыл продлить лицензию на свою деятельность ))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися