Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2019, 17:31

«Нафтогаз» домігся заборони виплати «Газпрому» дивідендів

НАК «Нафтогаз України» домігся заборони виплати «Газпрому» дивідендів по ряду його заарештованих активів. Про це заявив глава НАК Андрій Коболєв, передає Інтерфакс-Україна.

НАК «Нафтогаз України» домігся заборони виплати «Газпрому» дивідендів по ряду його заарештованих активів.
Фото: bbc.com

Що відомо

«Нам вдалося показати „Газпрому“, що він не тільки не може розпоряджатися своїми активами (що перебувають під арештом — ред.), але, в тому числі, не може отримувати з них дивіденди», — розповів Коболєв.

«Наприклад, в одній з юрисдикцій суд, який наклав арешти, коли „Газпром“ спробував отримати дивіденди, сказав, що дивіденди розподіляти можна, інші ваші партнери можуть їх отримувати, а ви, будь ласка, покладіть дивіденди сюди на рахунок і ми їх потримаємо до того моменту, коли вирішимо, що з ними робити», — додав Коболєв.

Читайте також: Нафтогаз і Укрнафта подали в суд на Кабмін

Раніше повідомлялося, що в кінці лютого 2018 року Арбітражна палата Стокгольма задовольнила позовні вимоги НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» через порушення контрактних зобов'язань з транзиту російського газу через Україну. Суд прийняв рішення про сплату компенсації обсягів, які були недопоставлені, проте «Газпром» не виконує рішення суду.

Читайте також: Газпром запропонував Нафтогазу «чудернацьку» знижку

Стокгольмський арбітраж зобов'язав «Газпром» доплатити «Нафтогазу України» 4,63 млрд дол. за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. З урахуванням того, що раніше суд підтвердив борг української сторони за постачання газу в розмірі 2,018 млрд дол., за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на постачання і транзит газу «Газпром» повинен заплатити «Нафтогазу» 2,56 млрд дол.

«Нафтогаз» намагається стягнути в міжнародних судах з «Газпрому», проводить кампанію щодо арешту активів «Газпрому» в Швейцарії, Великобританії, Нідерландах і Люксембурзі.

Коментарі - 3

+
+75
bonv
bonv
26 червня 2019, 17:38
#
На всяку російську хитрість є рішення суду..
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
26 червня 2019, 18:17
#
Хух снова опять делегация Бойко-Медведчук поедет обсуждать скидку
+
+32
bonv
bonv
26 червня 2019, 21:37
#
Перед виборами бали собі заробляють у «вдячного» проросійського електорату..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися