Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2019, 18:42

Українці з початку року отримали «теплих кредитів» на 900 мільйонів

Українські родини отримали цього року за програмою «теплих кредитів» понад 900 мільйонів гривень, з них 560 мільйонів гривень — для утеплення приватних будинків. Про це повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективність), передає Уніан.

Українські родини отримали цього року за програмою «теплих кредитів» понад 900 мільйонів гривень, з них 560 мільйонів гривень — для утеплення приватних будинків.
Фото: vlozovoj.com.ua

Основні цифри

«Всього в 2019 році банки вже видали понад 900 мільйонів гривень „теплих кредитів“, зокрема 560 мільйонів гривень на утеплення приватних будинків; майже 320 мільйонів гривень — для ОСББ; близько 25 мільйонів гривень — на твердопаливні котли», — сказано в повідомленні.

Також наголошується, що за останній тиждень українські сім'ї оформили ще близько 30 мільйонів гривень «теплих кредитів».

Читайте також: Середній розмір субсидії зменшився на 45% порівняно з минулим роком

Раніше повідомлялося, що в 2019 році Укрексімбанк, Ощадбанк, Приватбанк приєдналися до Укргазбанку і також почали програму видачі кредитів зі співфінансування на утеплення житла.

За оцінками Держенергоефективності, річна потреба у фінансуванні програми «теплих кредитів» становить 1,9 мільярда гривень.

Довідка

Механізм фінансування «теплих кредитів» передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсують 70% суми кредиту.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися