Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2019, 18:05

ЄБРР може надати Нафтогазу кредит на закупівлю газу

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може надати НАК «Нафтогаз України» 60 мільйонів євро для фінансування закупівлі природного газу по імпорту. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на сайт ЄБРР.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може надати НАК «Нафтогаз України» 60 мільйонів євро для фінансування закупівлі природного газу по імпорту.
Фото: rbc.ua

Що відомо

Згідно з повідомленням на сайті банку, його рада директорів планує розглянути цей проект 24 липня.

У проекті зазначається, що така підтримка ЄБРР у формі акредитива покриє до 20-30% платіжного ризику НАК, пов'язаного з фінансуванням придбання газу у авторитетних міжнародних трейдерів, не вдаючись до суверенних гарантій.

Читайте також: Нафтогаз виплатив 500 мільйонів за кредитом Світового банку

Як повідомлялося, ЄБРР в жовтні 2015 року відкрив НАК кредитну лінію у розмірі 300 млн дол. для закупівлі газу на західному кордоні України. Протягом цього терміну «Нафтогаз» міг погашати і знову обирати засоби в межах зазначеної суми, щоб профінансувати закупівлі газу з ЄС.

У січні 2018 року НАК погасив кредитну лінію, повністю виконавши свої зобов'язання.

Раніше повідомлялося, що українська ГТС ризикує зупинитися вже найближчим часом. Про це заявляє оператор газотранспортної системи «Укртрансгаз». Якщо дочка «Нафтогазу» не виплатить борги найближчим часом, — половина українців може залишитися без газу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися