Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2019, 15:40

На Українській енергетичній біржі вперше відбудуться торги електроенергією

Аукціонний комітет прийняв регламент проведення торгів електроенергією за двосторонніми договорами виробництва державних НАЕК «Енергоатом» та ПАТ «Укргідроенерго». Про це повідомляє ЕП.

Аукціонний комітет прийняв регламент проведення торгів електроенергією за двосторонніми договорами виробництва державних НАЕК «Енергоатом» та ПАТ «Укргідроенерго».
Фото: Delo.ua

Що відомо

Перші торги будуть призначені на 27 червня на майданчику Української енергетичної біржі. Організація електронних аукціонів необхідна для реалізації механізму PSO, який гарантує низькі ціни на електроенергію для населення.

За словами гендиректора Української енергетичної біржі Олександра Коваленка, торговельний майданчик і учасники готові до проведення торгів.

Читайте також: З 1 липня буде скасовано нічний тариф на електроенергію

«Навчання пройшли близько 200 учасників торгів, зокрема й представників державних виробників: „Енергоатому“, „Укргідроенерго“, „Центренерго“ та ін», — зазначив Коваленко, додавши, що торги будуть електронними та анонімними, що виключає змову між учасниками торгів, а результати будуть публікуватися на сайті біржі, що зробить процес максимально прозорим.

Згідно з Законом України «Про ринок електроенергії», з 1 липня в межах другого етапу енергореформи запрацює оптовий ринок електроенергії. Реформа ринку електроенергії проводиться в межах імплементації Україною Третього енергопакета Європейського Союзу. Метою реформи є створення конкурентного оптового і роздрібного ринків електроенергії за європейською моделлю.

Коментарі - 1

+
0
ironworld
ironworld
25 червня 2019, 16:42
#
И там загон вверх будет, как на валютной ?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися