Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2019, 16:43

Україна «дуже активно» веде переговори з МВФ — Bloomberg

На тлі підготовки до позачергових парламентських виборів Україна веде «дуже активну дискусію» з МВФ про нову програму допомоги. Про це розповіла міністр фінансів Оксана Маркарова, пише Уніан з посиланням на Bloomberg.

На тлі підготовки до позачергових парламентських виборів Україна веде «дуже активну дискусію» з МВФ про нову програму допомоги.
Фото: fakty.com.ua

Що це значить

«Минулого року фонд погодився виділити 3,9 мільярда доларів, які Київ мав отримати протягом 2019 року. Однак перерахунок коштів був заморожений до появи нового уряду. Коли це станеться, нова програма стане можливою», — цитує Bloomberg Оксану Маркарову.

Маркарова вважає, що нова програма буде розрахована на три роки. При цьому міністр не уточнила, про які суми йдеться.

Читайте також: Україна може пережити 2019 рік без траншу МВФ — Рожкова

«Програма, яка у нас є зараз, нами була розроблена як перехідна для проведення України через дві виборчі кампанії», — сказала Маркарова в інтерв'ю під час робочого візиту до Скоп'є (Македонія).

«З цієї точки зору, програма зробила те, що повинна була», — пояснила вона.

Як пише Bloomberg, допомога МВФ, яка також супроводжувалася позикою від Світового банку і двосторонньою допомогою від США та Євросоюзу, часто перераховувалася з затримками. Тому що попередні уряди України не виконували вимоги щодо проведення реформ, зокрема у сфері боротьби з корупцією.

Читайте також: В Нацбанку назвали принципове питання у переговорах з МВФ

Новий президент Володимир Зеленський сказав, що він хоче створити реформаторський уряд. Його партія зараз лідирує в опитуваннях перед достроковими виборами, які пройдуть 21 липня.

За словами Маркарової, оскільки інвестори зацікавлені в українських внутрішніх бондах, уряд, швидше за все, не буде продавати нові боргові зобов'язання на міжнародних ринках в 2019-му. Цього місяця Київ вже продав цінних паперів на 1,1 мільярда доларів. «Ми вже бачимо, що перевиконуємо бюджетні прогнози залучення фінансування з місцевих позик», — сказала міністр.

Коментарі - 2

+
+45
bonv
bonv
24 червня 2019, 16:52
#
Без дешевих кредитів буде дуже важко.
+
0
rredrred
rredrred
25 червня 2019, 19:43
#
Так по внутренним долгам легче дефолт объявить, по внешним при дефолте активы вне страны уйдут на погашение (это облигации сша, специальные права заимствования, деньги на корсчетах в фрс и центробанке ес). а тут очень перспективно выглядит круче чем пирамида ммм.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися