Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 червня 2019, 16:01

Фонд реалізував активи банків-банкрутів на два мільярди

Протягом I кварталу 2019 року Фонд гарантування вкладів реалізував активи неплатоспроможних банків на загальну суму 2 079,8 млн грн. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Протягом I кварталу 2019 року Фонд гарантування вкладів реалізував активи неплатоспроможних банків на загальну суму 2 079,8 млн грн.
Фото: news.liga.net

Найбільш реалізовані

  • Серед найбільших реалізованих у зазначений період активів, зокрема, права вимоги за кредитними договорами банку Надра, у забезпечення за якими передано недобудований ТРЦ «Республіка», що мав стати одним з найбільших торговельно-розважальних центрів в Україні.

Ціна активу за результатами аукціону на майданчику ProZorro.Продажі склала близько 777 млн грн, або на рівні 30% від його номінальної вартості. Це найвища ціна з усіх об’єктів, що будь-коли виставлялися на торги Фондом.

  • Іншим значним активом, який був реалізований у цей період, – права вимоги банку Форум за кредитними договорами ГК WOG.

Протягом трьох років Фонд не міг виставити цей актив на продаж через судову тяганину, яка закінчилася 23 січня цього року рішенням Великої Палати Верховного Суду України на користь ФГВФО та банку.

У результаті відкритих торгів у системі ProZorro.Продажі цей актив було продано за майже 405 млн грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися