Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 червня 2019, 11:45

ФГВФО розпочав ліквідацію банку Хрещатик

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб приступив до ліквідації банку Хрещатик, яка триватиме два роки — до 19 червня 2021 року включно. Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб приступив до ліквідації банку Хрещатик, яка триватиме два роки — до 19 червня 2021 року включно.
Фото: capital.ua

Згідно з повідомленням, ліквідатором банку призначено Олександра Шевченка.

Вимоги кредиторів банку Хрещатик приймаються протягом 30 днів з дня публікації інформації про відкликання ліцензії у банку в газеті «Голос України».

Раніше «Мінфін» писав, що Національний банк 19 червня 2019 року повторно прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку Хрещатик.

Що відомо

  • Верховний суд України 16 травня 2019 року поновив юридичний факт неплатоспроможності банку Хрещатик, скасувавши рішення судів трьох нижчих інстанцій про протиправність постанови НБУ про віднесення банку Хрещатик до категорії неплатоспроможних.
  • Регулятор нагадав, що клієнти банку Хрещатик в липні 2016 року звернулися до суду з позовом до Нацбанку, в якому просили визнати протиправним віднесення банку Хрещатик до категорії неплатоспроможних, і суди трьох інстанцій задовольнили цей позов.
  • НБУ зазначив, що одним з аргументів для прийняття судових рішень стало те, що банк перебував у категорії проблемних тільки один день, проте проігнорували той факт, що підставою для рішення регулятора було порушення нормативів.
  • У зв'язку з цим Нацбанк ще в жовтні 2017 року звернувся до Верховного суду України з заявою про перегляд рішення судів, і суд вищої інстанції частково задовольнив його.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися