Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2019, 14:58

У Нацкомфінпослуг прогнозують зростання онлайн-кредитування

До кінця року може бути укладено 7 млн електронних договорів кредитування та 1 млн договорів страхування. Про це заявив член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов на дискусійній панелі в рамках конференції MFO Anti Summit в Києві, передає кореспондент «Мінфіну».

До кінця року може бути укладено 7 млн електронних договорів кредитування та 1 млн договорів страхування.
Фото: ain.ua

Залєтов прогнозує, що до кінця 2019 року небанківськими фінансовими організаціями може бути укладено не менше 7 млн електронних договорів кредитування і не менше 1 млн електронних полісів страхування.

За 1 квартал 2019 року кількість договорів кредитування, укладених МФО дистанційно, перевищила 1,5 млн шт, що на 113% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

За словами Залєтова, в зв'язку з активним розвитком онлайн кредитування, коли відбувається дистанційна верифікація клієнтів і прийняття рішення про видачу кредиту, необхідно змінювати законодавчу базу у сфері захисту прав споживачів фінансових послуг, так і у сфері фінансового моніторингу.

«Для того щоб убезпечити кредиторів ми в законопроекті, зареєстрованому у Верховній Раді 30 травня (№10349), запропонували більш тісну співпрацю небанківських фінансових компаній з Бюро кредитних історій. Склалася така ситуація, коли деякі споживачі зловживають довірою, яку їм надають фінансові організації», — сказав співрозмовник.

За його словами, конкуренція на ринку небанківського мікрокредитування висока і вона змушує кредиторів пропонувати позичальникам нульові ставки по кредитах на перші тижні кредитування.

«Деякі громадяни укладають кредитні договори відразу з 30 фінансовими компаніями. В результаті загальна сума кредиту може перевищувати 100 тис. грн і позичальник не може нести цю ношу. Після цього такий позичальник починає писати скарги на компанії в Нацкомфінпослуг, що його не влаштовують ставки або умови кредитування», — поділився Співрозмовник.

Як повідомляв «Мінфін», за даними Нацкомфінуслуг, за перший квартал небанківські фінансові організації видали 14 млрд грн кредитів (+18,2% в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року), з яких 4,3 млрд грн (+106,5%) – дистанційно.

Коментарі - 1

+
0
Светлана Алексеева
Светлана Алексеева
2 січня 2020, 22:48
#
Да люди вынуждены брать кредиты по разным причинам и.к.наши зарплаты,пенсии не позволяют что-то лишнее.Человек берет (да есть и такие ,которые заранее знают,что платить не будут),так зачем же грести всех под одну гребенку.Запугивая людей тем,что будут знать все и обо всем то бишь психологическое давление.Они же знают кто из заёмщиков есть кто.Да и снизить процент тоже не мешало бы.Весь интернет родонит тем,что в любом возрасте сейчас можно заработать,но не каждый же может.В национальном комитете финансовых услуг один из членов комиссии сказал (Александр Замятов) ,что взятые в МФО займы дистанционно в 2019 году превысили 1.5 мил.шт.,что на 113 процентов больше чем в 2018 году и это только за 1 квартал 2019 года и что надо заканадательство пересматривать по отношению к процентам и всего остального
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися