Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2019, 12:02

Небанківські фінорганізації видали кредити на 14 мільярдів

У 1 кварталі 2019 року небанківські фінансові організації уклали понад 2,5 млн договорів кредитування на суму 14,08 млрд грн. Про це на MFO ANTI SUMMIT в Києві повідомив член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов, передає кореспондент «Мінфіну».

У 1 кварталі 2019 року небанківські фінансові організації уклали понад 2,5 млн договорів кредитування на суму 14,08 млрд грн.
Фото: rbc.ua

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість кредитних договорів НФО зросла на 82%, а обсяг наданих кредитів — на 18,2%.

За даними регулятора, 60% договорів було укладено дистанційно, без відвідування позичальником кредитної організації.

За підсумками 1 кварталу 2019 року 70 фінансових компаній відзвітувало регулятору про видачу дистанційних кредитів.

Зазначимо, що на ТОП-20 фінансових компаній доводиться 91,1% від обсягу дистанційного кредитування і 86,1% кількості укладених договорів.

«Не весь небанківський фінансовий сектор займається брудними операціями. Банки в останні роки орієнтуються на операції з ОВДП, і населенню потрібно було шукати кошти. Почало розвиватися P2P кредитування. З'явився ризик появи тіньового ринку кредитування», — зазначив Залєтов.

За його словами, небанківські фінансові організації заповнили нішу, що пустує  — мікрокредитування фізичних осіб і малого бізнесу.

У зв'язку з активним розвитком сервісів онлайн-кредитування та дистанційного укладання кредитних договорів підвищилася актуальність питання ідентифікації і верифікації клієнтів НФО.

Коментарі - 1

+
0
Andrey M
Andrey M
20 червня 2019, 16:56
#
Просто жах! 
А ви тут про фінансову грамотність населення, тоді коли вони беруть під 1.5-2% в день кредити на 17 ярдів за квартал...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися