Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2019, 14:44

Компанія Apple планує перенесення виробництва з Китаю

Всесвітньо відома корпорація з виробництва комп'ютерної техніки і смартфонів замислюється про перенесення від 15 до 30% виробництва з КНР в Мексику і на південний схід Азії. Про це, посилаючись на представника Еппл, передає ЗМІ з Японії Nikkei Asian Review.

На думку експертів, причиною такого рішення став не лише конфлікт Штатів і КНР. Негативно позначаються на виробничому сегменті компанії такі особливості як: збільшення витрат по виплатах працівникам виробництва, ризики щодо централізації заводів в одній державі і навіть низька народжуваність.

Як повідомляють фахівці lblv.com, практично дев'яносто відсотків продукції компанії Apple випускається в КНР, Гонконгу і на Тайвані. Представник американської корпорації відзначає, що виробництво все одно буде диверсифіковане, навіть якщо Піднебесна і Сполучені Штати Америки приймуть рішення про мирне врегулювання конфлікту.

Експерти відзначають, що серед можливих держав, які «приймуть» виробництво Еппл, найбільше переваг мають Індія, Мексика, В'єтнам і Малайзія. Джерело японського видання повідомляє, що для вирішення усіх питань щодо перенесення виробництва компанії буде потрібно не менше трьох років. До цього основним виробником залишиться КНР, тому найближчим часом очікувати на зміни не варто.

За десятиліття роботи в КНР вже налагоджена інфраструктура для роботи американської корпорації. Як повідомляє lblv.com, перенесення виробництва може бути дуже складним, оскільки в інших країнах необхідних умов може і не бути, а на формування системи піде не один рік.

Дмитро Єрмаков, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін