Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2019, 13:37

Справу про незаконність підвищення квартплати в Києві розглянуть знову

Верховний Суд скасував рішення судів нижчих інстанцій, які прийняли рішення про скасування розпорядження КМДА про затвердження тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Верховний Суд скасував рішення судів нижчих інстанцій, які прийняли рішення про скасування розпорядження КМДА про затвердження тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій.
Фото: epravda.com.ua

Що відомо

Постановою Верховного Суду, яка набула чинності з 12 червня, справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.

Відомо, що Шостий апеляційний адмінсуд 20 грудня 2018 року підтвердив рішення Окружного адмінсуду Києва про скасування розпорядження КМДА № 668 від 6 червня 2017 року «Про встановлення тарифів та структури тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та внесення змін до деяких розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (КМДА)».

Зокрема, апеляційний суд дійшов висновку, що в зазначеному розпорядженні затверджені тарифи, які розраховані керуючими компаніями, здебільшого на підставі непідтвердженої допустимими доказами площі таких будинків, а фактичну перевірку обґрунтованості тарифів влада Києва не проводила.

Читайте також: Гройсман обіцяє українцям «чесну» платіжку

У свою чергу в КМДА заявили, що згідно із законом «Про житлово-комунальні послуги» поняття «тариф» не застосовується з червня минулого року.

«Вартість комунальних послуг керуючих компаній відображає рівень витрат для стабільної роботи і включає заробітну плату персоналу, витрати на електроенергію, протиаварійні роботи тощо», – заявили в КМДА.

Нагадаємо, розпорядженням від 6 червня 2017 року влада Києва затвердили нові тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, підвищивши їх більш ніж удвічі. Нові тарифи встановлені для 8,3 тис. будинків столиці.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
20 червня 2019, 15:20
#
Это история интересная, многих волнует.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися