Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 червня 2019, 16:04

Суд відмовив Коломойському у справі про юристів Приватбанку

Верховний суд відхилив касаційну скаргу адвоката Ігоря Коломойського на скасування заборони Нацбанку, Міністерства фінансів, Приватбанку та їх консультантів виконувати умови будь-які договори, що стосуються олігарха. Про це йдеться в постанові суду від 29 травня.

Верховний суд відхилив касаційну скаргу адвоката Ігоря Коломойського на скасування заборони Нацбанку, Міністерства фінансів, Приватбанку та їх консультантів виконувати умови будь-які договори, що стосуються олігарха.
Фото: volynonline.com

Що відомо

Солом'янський райсуд Києва 15 грудня 2017 року прийняв заборону за клопотанням Коломойського в якості забезпечення його позову.

Суд заборонив компаніям AlixPartners Services UK LLP (Великобританія), Kroll Associates U. K. LLP (Великобританія), Hogan Lovells International LLP (Великобританія), їх дочірнім підприємствам та/або представництвам та/або філіям, ТОВ «Астерс», ТОВ «Астерс Консалт», ТОВ «Аликспартнерз (Україна)» виконувати умови договорів, які прямо та/або опосередковано стосуються та/або будь-яким чином впливають і/або вплинуть на права та/або законні інтереси Коломойського.

Читайте також: НБУ оскаржив у суді рішення про незаконність перевірки Приватбанку

Однак Апеляційний суд Києва 28 серпня 2018 року скасував ухвалу суду першої інстанції, обґрунтувавши рішення можливими негативними наслідками, які можуть настати в результаті невжиття цих заходів". У зв'язку з цим наступного дня адвокат Коломойського подав касаційну скаргу у Верховний суд.

Верховний суд вирішив залишити постанову Апеляційного суду Києва без змін. «Постанова вступає в законну силу з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає», — йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що Приватбанк 11 червня здобув перемогу в Великій палаті Верховного Суду у справі за позовом ПрАТ «Ерлан». Суд відмовився зобов'язати банк повернути рефінансування НБУ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися