Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 червня 2019, 17:10

Рентабельність банківського капіталу істотно перевищить 20% в 2019 році

Рентабельність капіталу банків в 2019 році істотно перевищить 20%, які є умовною нормою для банківських секторів країн. Про це заявив директор департаменту фінстабільності НБУ Віталій Ваврищук на презентації Звіту про фінстабільності.

Рентабельність капіталу банків в 2019 році істотно перевищить 20%, які є умовною нормою для банківських секторів країн.
Фото: interfax.com.ua

Що це значить

«За п'ять місяців прибуток вже більше, ніж за весь 2018 рік (за п'ять місяців 2019 року чистий прибуток банків становив 23,4 млрд грн). Ми переконані, що рентабельність капіталу в 2019 році істотно перевищить 20%, які є умовною нормою для банківських секторів країн. Ніяких ризиків для зниження прибутковості в наступних кварталах ми на сьогодні не бачимо», — сказав він.

Читайте також: Нацбанк закликав уряд забирати менше прибутку держбанків до бюджету

За словами Експерта, банки повинні використовувати високі прибутку на формування запасу капіталу. У найближчі роки вимоги до капіталу істотно підвищуватися: потрібно буде формувати буфери консервації та системної важливості (для системно важливих банків), а також покривати капіталом операційний і ринковий ризики (зараз тільки кредитний ризик), — сказав Ваврищук.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
18 червня 2019, 20:21
#
Это наглядный результат реформ в банковском секторе. Помойки на выход, норм банки работают. Пока другие направления нет реформируется как хотелось. А НБУ даже сегодня полностью отменил обязательную продажу, так как увидел оздоровление банковского сектора. Суды и правоохранительные органы - вот клоака Украины, без изменений там никаких инвесторов и сильных изменений в экономике ждать не стоит. Только новая верховная рада решит или не решит эту проблему.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися