Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 червня 2019, 14:14

Власник «Аеросвіту» відновлює позов проти України на 695 мільйонів

Нідерландська компанія Gilward Investments B. V., що була найбільшим акціонером авіакомпанії «Аеросвіт», яка припинила свою діяльність в 2014 році, відновлює позов проти України на суму понад $695 млн.

Нідерландська компанія Gilward Investments B.
Фото: rbc.ua

Про це повідомляється в проспекті емісії єврооблігацій України, пише «Інтерфакс-Україна».

Згідно з проспектом, Gilward Investments B. V. ініціювала інвестиційний спір проти України в липні 2015 року в секретаріаті Міжнародного центру по врегулюванню інвестиційних спорів (МЦВІС).

У своєму позові компанія стверджувала, що Україна порушила певні зобов'язання щодо двостороннього інвестиційного договору з Нідерландами від 14 липня 1994 року.

Слухання були призначені на лютий 2019 року, але оскільки позивач не вніс додаткову передоплату, у справі було оголошено «технічний дефолт», а судовий розгляд призупинено до внесення платежу.

Як зазначається у проспекті, 3 червня 2019 року заявник поінформував секретаріат МЦВІС про те, що він виконав необхідний платіж. Україна очікує відновлення розгляду найближчим часом.

На початку 2013 року повідомлялося, що найбільшими акціонерами «Аеросвіту» були Gilward Investments BV і Фонд держмайна України, що володіють відповідно близько 38% і 22,4% акцій авіаперевізника.

Ще трьом українським компаніям належали близько 40% акцій, у тому числі «Генавіаінвест» — 24,99%, Investment Advisors Group — 9,8% і «Бюро» — 4,8%.

Коментарі - 1

+
0
swanforever
swanforever
16 червня 2019, 18:55
#
Беня забемкает теперь судами. И это только начало - будет выдаивать всё возможное.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися