Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2019, 17:30

На «теплі кредити» додатково виділять 380 мільйонів

На фінансування програми «теплих кредитів» для ОСББ цього року можуть виділити додатково 380,7 млн грн. Про це пише Уніан з посиланням на Урядовий портал.

На фінансування програми «теплих кредитів» для ОСББ цього року можуть виділити додатково 380,7 млн грн.
Фото: 24tv.ua

Що відомо

«За результатами засідання урядового комітету прийнято рішення опрацювати проекти актів профільними міністерствами в найкоротші терміни і винести на розгляд уряду. Сподіваємося на якнайшвидше рішення уряду і Комітету Верховної Ради з питань бюджету про збільшення фінансування програми «теплих кредитів» для ОСББ в цьому році», — сказано в повідомленні.

За прогнозними даними, у разі збільшення фінансування програми для об'єднання співвласників багатоквартирних будинків в 2019 році ще близько 3 тисяч ОСББ (понад 230 тисяч сімей зможуть скористатися «теплими кредитами», а загальний обсяг кредитів, які зможуть залучити ОСББ, досягне понад 760 млн грн.

Раніше повідомлялося, що механізм фінансування «теплих кредитів» передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більш ніж 12 тис. грн) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися