Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2019, 16:44

Профспілкам пообіцяли переглянути тарифи на розподіл газу

У НКРЕКУ обіцяють до кінця червня переглянути збиткові тарифи на розподіл газу. Про це заявила на зустрічі з профспілками газових господарств України голова НКРЕКУ Оксана Кривенко, передає delo.ua.

У НКРЕКУ обіцяють до кінця червня переглянути збиткові тарифи на розподіл газу.
Фото: 24tv.ua

Із чим це пов'язано

  • Зазначено, що причиною зустрічі профспілок газовиків і голови держрегулятора стала критична ситуація у сфері газорозподілу.

«Четвертий рік поспіль НКРЕКУ не переглядає тарифи для операторів ГРС, що призвело до накопичення ними мільярдних збитків і боргів. Зарплата у працівників газорозподільних компаній удвічі нижча середньої по промисловості в Україні. Через це підприємства вже втратили третину кваліфікованих працівників і відчувають величезний кадровий голод», — поскаржилися профспілки.

Читайте також: Нацкомісія проти низьких цін на газ для населення

У разі якщо НКРЭКУ буде надалі затягувати процес перегляду тарифу для газорозподільних компаній, більшість працівників галузі готові приєднатися до безстрокової акції протесту під стінами регулятора.

Раніше повідомлялося, що Конституційний суд України визнав створення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) таким, що не відповідає Конституції.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися