Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2019, 15:24

Хакери зламали онлайн-обмінник валют. Виведено понад 400 тисяч

Зловмисники перевели з рахунку підприємця понад 400 тисяч грн використовуючи уразливість в сервісі онлайн-обміну валют. Про це повідомили в прес-службі Кіберполіції.

Зловмисники перевели з рахунку підприємця понад 400 тисяч грн використовуючи уразливість в сервісі онлайн-обміну валют.
Фото: mind.ua

Згідно з повідомленням, в Подільське управління Департаменту кіберполіції надійшло повідомлення від 30-річного мешканця Київської області про те, що вночі на його адресу почали надходити повідомлення про списання коштів. Потерпілий уточнив, що з його рахунку вивели близько 420 тисяч грн.

Під час досудового розслідування співробітники кіберполіції вийшли на двох 33-річних чоловіків, причетних до даного злочину. Один з них проживав у місті Вінниця, де займався налагодженням і підтримкою інтернет-ресурсів.

«Знаючи про уразливість онлайн-ресурсу потерпілого, зловмисник використав їх для викрадення коштів. Він заблокував роботу ресурсу і доступ до нього власнику. Після цього перерахував на підконтрольні електронні гаманці всі кошти власника, збережені на картці, яка була підв'язаною до цього ресурсу», — розповіли в департаменті кіберполіції.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися