Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2019, 15:10

Суд підтвердив незаконність ліквідації Капітал банка

Верховний Суд не задовольнив касаційні скарги Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, залишивши без змін рішення судів попередніх інстанцій про скасування банкрутства та ліквідації банку Капітал. Про це йдеться в постанові суду № 826/15723/17 від 11 червня.

У березні 2018 року Окружний адмінсуд Києва та Шостий апеляційний адмінсуд задовольнили позов акціонерів банку «Капітал» ТОВ «Промгаз України» та фізособи (Руслана Щербаня) і скасували рішення Нацбанку про визнання неплатоспроможним і ліквідацію цієї фінустанови.

Верховний Суд не задовольнив касаційні скарги Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, залишивши без змін рішення судів попередніх інстанцій про скасування банкрутства та ліквідації банку «Капітал».
Фото: ukrinform.ua

«Постанова суду вступає в законну силу з дати його проголошення і оскарженню не підлягає», — йдеться в документі.

Читайте також: Суди зобов'язали Приватбанк повернути борги двом компаніям Коломойського

Повідомляється, що в лютому 2016 року Вищий адміністративний суд України підтвердив ухвалу Донецького апеляційного суду про протиправність віднесення Національним банком банку «Капітал» до категорії неплатоспроможних. У липні 2018 року НБУ відбив атаку акціонерів банку «Капітал».

ПАТ «АКБ «Капітал» було віднесено НБУ до категорії неплатоспроможних 20 липня 2015 року, а 29 жовтня 2015 року прийнято рішення про його ліквідацію.

Коментарі - 1

+
+11
mary27
mary27
14 червня 2019, 15:30
#
Т.е. помойка с отрицательным капиталом, выведенными активами и мусором в залогах должна была работать и дальше?)
В режиме финансовой пирамиды.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися