Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2019, 13:16

Visa, Mastercard та Uber вкладуть по 10 мільйонів в криптовалюту Facebook

Оператори платіжних систем Visa Inc., Mastercard Inc і PayPal Holding Inc., Uber Technologies Inc. підтримали нову криптовалюту Facebook, яку інтернет-гігант планує представити на наступному тижні і запустити в наступному році. Про це повідомляє Інтерфакс.

Оператори платіжних систем Visa Inc., Mastercard Inc і PayPal Holding Inc., Uber Technologies Inc.
Фото: biz.nv.ua

Компанії, що спеціалізуються на фінансах та електронній торгівлі, венчурні капіталісти та телекомунікаційні фірми інвестують приблизно по $10 млн у консорціум, який буде керувати криптовалютою, що отримала назву Libra.

Користувачі нової валюти зможуть розплачуватися нею, здійснюючи покупки в Facebook і на сайтах в інтернеті, а також пересилати валюту один одному.

Переговори з низкою партнерів тривають, і підсумковий склад консорціуму може змінитися, відзначають джерела. На поточний момент Facebook підтримали десятки компаній.

Деякі учасники консорціуму досі не отримали відомості про те, як буде працювати валюта і яка буде їх роль. При цьому джерела говорять, що ні в Facebook, ні члени консорціуму, названого Libra Association, не будуть керувати валютою безпосередньо.

Коментарі - 1

+
0
Григорий П
Григорий П
14 червня 2019, 15:12
#
Неведомо что
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися