Найбільш стрімко в травні подорожчали овочі продуктового набору. Про це йдеться в даних Держстату, пише ubr.ua.
14 червня 2019, 12:15
Держстат показав, як змінилися ціни на продукти в травні
У відомстві зазначають, що рекордними темпами зростали ціни на буряк (+32%, до 21,55 грн/кг), а також морква, яка за 30 днів зросла в ціні на 42% до 22,52 грн/кг.
Що подорожчало найбільше
- Яблука – 11,12 грн/кг (+14,6% за місяць).
- Пшоно – 34,68 грн/кг (+6,17%).
- Свинина – 119,26 грн/кг (+2,6%).
- Чорний хліб – 19,69 грн/кг (+2,5%).
- Куряче філе – 108,25 грн/кг (+2,5%).
Що подешевшало
- Лідером стали яйця, десяток яких за місяць втратив в ціні 18%, а з початку року і зовсім 44%. Зараз його можна придбати в середньому за 17 грн.
- На 2,7% (до 73,74 грн/кг) подешевшало сало. Близько 1% в ціні втратили гречка, рис і сир. А ось вартість ковбаси, молока і сметани впала не так істотно – менше, ніж на одну десяту відсотка.
Джерело:
Мінфін
Коментарі - 1