Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2019, 11:16

У МВФ розповіли, коли готові обговорювати нову програму співпраці

МВФ очікує завершення парламентських виборів в Україні, щоб продовжити переговори про подальшу співпрацю з Україною. Про це повідомив представник Фонду Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні, передає «Інтерфакс-Україна».

МВФ очікує завершення парламентських виборів в Україні, щоб продовжити переговори про подальшу співпрацю з Україною.
Фото: dengi.ua

Що це значить

«Ми чекаємо завершення виборів перед тим, як рухатися вперед», – сказав він у відповідь на прохання прокоментувати слова заступника глави адміністрації президента України Олексія Гончарука про можливий запуск нової 3-4 річної програми з МВФ в кінці цього року.

Читайте також: У Зеленського пояснили позицію МВФ

Нагадаємо, поточна програма співпраці між Україною та МВФ у межах механізму stand-by була затверджена 19 грудня 2018 року.

Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько 3,9 млрд дол. Перший транш у розмірі 1,4 млрд дол. Україна отримала у грудні 2018 року. Умовою для виділення решти коштів є успішні піврічні перегляди програми у 2019 році.

У кінці травня місія МВФ працювала в Україні. За підсумками зустрічей з президентом та урядом глава місії Рон ван Роден заявив, що представники МВФ готові відновити переговори після парламентських виборів і формування нового уряду.

Коментарі - 2

+
+28
jurius
jurius
14 червня 2019, 11:50
#
Позиция МВФ вполне рациональная и это сигнал Зе-команде что вызовы, стоящие перед страной важнее кратковременных популистических бонусов. Надеюсь великий экономист Герус и его коллеги начнут лучше понимать необходимость реформ энергосекторе, настоящих, а не тех, названных реформами, выгодных для Коломойского.
+
0
bonv
bonv
14 червня 2019, 12:40
#
В налоговой инспекции:
— Сколько вы зарабатываете?
— Нисколько.
— Как так? Где вы работаете?
— У отца в конторе.
— Вот видите! И в чём состоит ваша работа?
— Я часть накладных расходов.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися