Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2019, 9:34

П'ять причин трудової міграції з України (опитування)

Більшість українців (51%) вважають власний рівень доходів недостатнім для нормального життя, при цьому задоволена своєю поточною роботою — менша половина населення (44%).

Більшість українців (51%) вважають власний рівень доходів недостатнім для нормального життя, при цьому задоволена своєю поточною роботою — менша половина населення (44%).
Фото: censor.net.ua

Про це свідчать результати щорічного опитування Барометр щастя в Україні, проведеного Європейською Бізнес Асоціацією.

Зазначається, що цього року інтегральний показник Барометру становив 2,61 балів із 5 можливих за шкалою Лайкерта (+0,14 балів порівняно з минулим роком).

Ключові фактори, які оцінювали респонденти – це: рівень доходів, поточна робота, системи охорони здоров’я та освіти, соціальне життя та дозвілля, безпека, дотримання прав, екологія та загальний досвід життя в Україні.

Так, оцінки системи охорони здоров’я розділилися: 58% опитаних не задоволені станом системи, при цьому 42% оцінюють вітчизняну медицину задовільно або ж позитивно.

Задоволених системою освіти виявилося майже 52%, при цьому 48% зазначили, що цілком або частково не задоволені нею.

72% респондентів не задоволені станом безпеки у країні та почувають себе невпевнено щодо власного майбутнього, 62% негативно оцінюють правове поле та регулювання в країні, зокрема щодо відсутності дискримінації та рівня демократичних свобод.

«Асоціація вже вдруге проводить власне дослідження рівня щастя українців, і вдруге результат Індексу опиняється у негативній площині. Наші дані підтверджуються і світовими звітами, так, згідно з World Happiness Report, Україна займає 133 місце зі 156 країн, а отже, входить в тридцятку найнещасливіших країн світу», — зазначили в ЄБА.

Експерти підкреслюють, що це потужні сигнали того, що країна потребує комплексних структурних змін та реформ. Держава має забезпечити базові потреби громадян почуватися безпечно та матеріально захищеними.

Також зазначається, що за даними Держслужби статистики, з початком війни на Сході у 2014 році близько 1,3 мільйонів українців мігрували до інших країн. Як наслідок, виникла відчутна проблема трудової міграції для країни в цілому та нестача професіоналів у корпоративному та промисловому секторах, яку гостро відчуває бізнес.

Щоб подолати цей негативний тренд, необхідні злагоджені дії влади, бізнесу, громадянського суспільства, міжнародних інституцій, переконані в ЄБА.

«Від влади очікується підвищення мінімальної заробітної плати (разом з відв’язкою розміру заробітної плати від усіх відрахувань), підвищення рівня безпеки (ефективна поліція та армія), покращення правового середовища й правосуддя в Україні, продовження реформи охорони здоров’я, вирішення екологічних проблем», — підкреслили експерти.

Водночас бізнес в спромозі стимулювати персонал підвищенням заробітної платні, переходом на «білу» зарплатню, впровадженням медстрахування та інших соціальних гарантій, забезпеченням безпечних і комфортних умов праці та можливості співробітників до розвитку і неформального навчання, додали в ЄБА.

Коментарі - 17

+
+25
DataProvider
DataProvider
14 червня 2019, 10:08
#
Самое главное, что тут нет никакой перспективы. Потому и едут. 

+
+45
Lamo
Lamo
14 червня 2019, 10:20
#
Почему-то среди всех многочисленных знакомых ноют только малоросы в голове, а украинцы работают,  развиваются и чувствуют себя вполне хорошо.
+
+21
ukas
ukas
14 червня 2019, 10:24
#
Улыбнул этот вывод - «Бизнес же в состоянии стимулировать персонал повышением заработной платы, переходом на «белую» зарплату, внедрением медстрахования и других социальных гарантий, обеспечением безопасных и комфортных условий труда и возможности сотрудников к развитию и неформальному обучению», так и хочется спросить, а бизнес у нас что с другой планеты? Каким макаром он это все обеспечит, особенно малый?
+
+15
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
14 червня 2019, 10:46
#
Моя фирма не против платить более высокую з/п, но проблема в том, что сбыт упал катострофически, доходы тоже очень снижены.Откуда тогда повышать?
+
0
Lamo
Lamo
14 червня 2019, 11:41
#
Какой продукт производите?
+
0
yarg
yarg
14 червня 2019, 11:31
#
Как бизнес обеспечит ? да просто - снизит доходы хозяина бизнеса.
В Германии хозяин 5 магазинов и 10 ресторанов ездит на стареньком опеле и живет в двухкомнатной хрущевке (гитлеровке). А у нас  - за первый год покупает джип лексус , за второй - строит дом в 4 этажа. Потому на зарплату работникам у немца деньги есть - а у нашего - нет. Все просто.
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
14 червня 2019, 11:35
#
А потом смотрит хозяин бизнеса,а чиновники всех мастей на Астон Мартинах,Феррари и Бентли мимо едут и думает-а не дурак ли я?
+
+27
yarg
yarg
14 червня 2019, 12:06
#
Да. это я уже понял. «пока сын порошенка верхом на сыне авакова не прискачет и окурок в урну не выбросит я выбрасывать не буду принципиально».... эта отмазка уже до дыр затертая...
+
0
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
14 червня 2019, 12:35
#
Це точно!!! Низи дивляться поки верхи почнуть (це їх цілком влаштовує) а верхи на низи. От такий круговорот.
+
0
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
14 червня 2019, 11:38
#
У нас з/п зависит от заказов, их очень мало значит и з/п низкая. Много их: и работодатель доволен и работники не обижены
+
0
yarg
yarg
14 червня 2019, 12:07
#
Так это вопрос цены , качества и т.п.  Там где с этим все ок - заказы на год вперед расписаны.
+
+15
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
14 червня 2019, 12:39
#
Много знакомых в разных сферах говорят, что есть кризис, сокращают фирмы, магазины, филиалы. Конечно, есть икслючения, но они уже одиночные.
+
+13
yarg
yarg
14 червня 2019, 12:56
#
Кризис ? нюню... есть проблемы с набором персонала - последний хит это обьявления  , расклеенные по Фастову (был там недавно) - «требуются сборщики-комплектовщики. зарплата 16000 гривен».  Это означает что рабочей силы практически нет.
+
0
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
14 червня 2019, 13:35
#
Сейчас есть еще тенденция, что вообще работать не хотят, ждут легкую работу с зарплатой сразу на квартиру, машину, сидят без работы и ждут.
и да есть кризис, наша фирма и многие задерживают з/п, поступление денег и заказы почти на нуле.
+
+13
yarg
yarg
14 червня 2019, 13:46
#
Да. это последствия рекламы «не нужно работать на дядю , это недостойно». « не нужно пахать  за копейки - нужно сразу жить красиво» «мерзкий капитализм не заставит работать на хозяина за копейки - лучше сидеть у родителей на шее».

Не знаю что за кризис такой. частенько бываю за городом - распахали последние пустыри где никто 20 лет ничего не сеял. По окраинам где были развалины непонятных «стройдорпромтрестов» - новые хозяева , ремонты , стройки , куча техники....  а раньше только пьяные компании бродили да «сталкеры».
+
0
gaevie
gaevie
14 червня 2019, 13:56
#
Шановні! 
Ви забули що у всьому винен Путін?
+
0
yarg
yarg
14 червня 2019, 14:01
#
Путин ? он же помер...
во всем виноват порошенко. обновляйте методички.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися