Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2019, 17:09

Названі найбільш фінансово стабільні держпідприємства

Украерорух, Маріупольський морський торговельний порт і Адміністрація морських портів є найбільш фінансово стабільними державними підприємствами в Україні. Про це свідчить рейтинг Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД), передає Ліга.Бізнес.

Украерорух, Маріупольський морський торговельний порт і Адміністрація морських портів є найбільш фінансово стабільними державними підприємствами в Україні.
Фото: vse.media

Що це значить

Центр проаналізував фінансові результати за 2017 рік 50 українських підприємств, які були відібрані за показником загальної вартості активів.

Фінансова стабільність розраховувалася за чотирма критеріями: ліквідність, рентабельність, леверидж (відношення позикового капіталу до власних засобів) і активна діяльність.

У топ-10 також увійшли: міжнародний аеропорт Львів, морський торговий порт Південний, Одеський морський порт, поліграфічний комбінат Україна, міжнародний аеропорт Бориспіль, ПАТ Укргідроенерго та ПАТ Центренерго.

Читайте також: Скільки заробляють державні топ-менеджери

Антирейтинг очолив ПАТ Припортовий завод і НСК Олімпійський.

Такі великі компанії, як НАК Нафтогаз України, Укрзалізниця та Укрпошта розмістилися в рейтингу на 16, 18 і 23-му місцях відповідно. Турбоатом зайняв 12 місце, Укренерго — 15, КБ Південне — 19.

Наголошується, що 10 з 50 компаній ведуть недостатньо прозору фінансову звітність, тому всім їм було присвоєно 40 місце.

Результати з инфографиками по кожній компанії розміщені на інтерактивному порталі. Аналітики обіцяють оновлювати дані.

Коментарі - 1

+
0
TOMAgavk
TOMAgavk
14 червня 2019, 7:11
#
Шо то устаревшие данные.(((
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися