Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2019, 11:48

$208 млрд — рекордний дефіцит бюджету США

Як повідомило Казначейство США, дефіцит бюджету держави в минулому місяці досяг максимального показника − 208 мільярдів доларів, не зважаючи на те, що у травні урядові витрати зазвичай не є високими. Як передає lblv.com, аналітики прогнозували зростання показника до 200 мільярдів доларів. Роком раніше дефіцит бюджету держави було зафіксовано на рівні 147 мільярдів доларів.

Незважаючи на те, що на остаточний результат могли вплинути разові чинники, дефіцит бюджету побив рекорди всіх часів.

Надходження до бюджету збільшилися на 6,9%, склавши в річному співвідношенні 232,1 мільярда доларів. Це ж вплинуло і на збільшення видатків: у травні влада США витратила 439,8 мільярда доларів, що перевищує минулорічні витрати на 20,9%. Так багато керівництво країни ще не витрачало.

Зростання держвидатків сприяло тому, що за 8 місяців фінроку дефіцит бюджету в річному співвідношенні збільшився на 38,8%, склавши 738,6 мільярда доларів. Роком раніше показник був на рівні 532 мільярдів доларів.

Бюджетний дефіцит збільшився, незважаючи на зростання митних зборів на імпорт китайських товарів. Більшість аналітиків вважають, що дефіцит бюджету буде продовжувати рости, зокрема із-за зниження податків і зростання оборонних витрат. Також відзначається підвищення боргового навантаження, яке негативно відбивається на репутації Сполучених Штатів як позичальника.

Як повідомляє lblv.com, реальну ситуацію в економіці США відображає той факт, що за вісім місяців цього фінроку показник валових процентних платежів по боргу казначейства виявився на рівні 354 мільярдів доларів, що перевищує минулорічний показник на 11%.

Ірина Журавльова, фінансовий аналітик LBLV.ru

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися