Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2019, 10:55

Нацбанк захищатиме права клієнтів фінустанов

Національний банк створить спеціальний підрозділ для захисту клієнтів фінустанов. Про це голова НБУ Яків Смолій заявив у ході Форуму з фінансової інклюзії.

Національний банк створить спеціальний підрозділ для захисту клієнтів фінустанов.
Фото: bank.gov.ua

Що це значить

«Національний банк бере на себе відповідальність за захист прав споживачів фінансових послуг і створює спеціальний підрозділ, який буде займатися цими питаннями. Передусім це дасть змогу врегулювати систему розкриття інформації про фінансові продукти і послуги, оскільки інформаційна прозорість — це основа довіри до фінансового сектору і збільшення добробуту громадян», – заявив він.

НБУ, як і раніше, буде розглядати скарги людей.

«Але тепер ця робота буде більш системною. Ланцюг «скарга — реакція — зміна нормативних актів» стане коротшим і ефективніше. Це дозволить зменшити кількість непорозумінь між банками та їх клієнтами, збільшити інформування останніх і привчити фінансовий сектор реагувати на питання і зауваження клієнтів», – зазначив Яків Смолій.

Нагадаємо, 12 червня в Києві проходить другий Форум за фінансової інклюзії, організаторами якого є Національний банк України, проект USAID «Трансформація фінансового сектору», Mastercard і Visa.

Коментарі - 2

+
+15
Kanarej
Kanarej
12 червня 2019, 12:55
#
Интересно, а чьи права он защищал до сих пор? :)
+
0
Nnn Sss
Nnn Sss
13 червня 2019, 0:50
#
Свои права
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися