Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2019, 18:26

Стартапи харківських студентів залучили півмільйона інвестицій

У Харкові два студентських проекти з енергоефективності отримали півмільйона гривень інвестицій. Про це пише «Економічна правда» з посиланням на інвестагенцію Chernovetskyi Investment Group.

У Харкові два студентських проекти з енергоефективності отримали півмільйона гривень інвестицій.
Фото: epravda.com.ua

Що відомо

Повідомляється, що інвестагенція заснувала освітньо-стипендіальну програму CIG R&D LAB спільно з Одеським національним політехнічним університетом.

«Перемогу здобули два проекти у сфері енергоефективності — виробництво люмінесцентної плитки і модернізація теплоенергетичного сектора Харкова», — наголошується в повідомленні.

Команда з розробки технології виробництва люмінесцентної плитки отримала 400 тис. грн на розвиток проекту. Його автори — студенти п'ятого курсу — планують запустити масове виробництво плитки, яка вдень виглядає як звичайне покриття, а вночі світиться.

«Так студенти пропонують вирішити проблему неосвітлених територій та убезпечити вулиці міста», — пояснили в інвесткомпанії.

Читайте також: Київ увійшов до топ-35 найбільших стартап-міст світу

Ще один проект студента п'ятого курсу у сфері реконструкції та модернізації теплоенергетичного обладнання Харкова отримав фінансування в розмірі 100 тис. грн.

Всього в конкурсі взяли участь 24 команди, п'ять з яких вийшли зі своїми проектами у фінал, і тільки дві перемогли.

Коментарі - 1

+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
12 червня 2019, 5:25
#
А что, кроме «Космоса» эта плитка никому не нужна?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися