Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2019, 12:25

В НБУ озвучили оптимістичний сценарій отримання траншу

Україна може отримати кредитний транш від МВФ до кінця 2019 року, якщо після виборів вдасться сформувати новий уряд і воно одразу почне працювати. Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає DW.

Україна може отримати кредитний транш від МВФ до кінця 2019 року, якщо після виборів вдасться сформувати новий уряд і воно одразу почне працювати.
Фото: vybor.ua

Прогноз НБУ

«Якщо уряд почне працювати у вересні, тоді у нас є шанс отримати транш до кінця цього року», — сказала Рожкова і додала, що в НБУ такий сценарій вважають оптимістичним.

За словами заступника голови НБУ, розмір траншу може становити 1,3 млрд дол.

Крім того, Рожкова звернула увагу на пікові виплати за боргами, з якими зіткнулася Україна цього року. «Це буде дуже напружений період [...] Співпраця з МВФ є ключовим для нас і не тільки з-за одного траншу», — наголосила Рожкова.

Читайте також: Україна навряд чи отримає другий транш МВФ у цьому році — JP Morgan

Нагадаємо, місія МВФ завершила роботу в Україні, але готова повернутися в Київ після виборів і формування нового уряду.

Як заявляла міністр фінансів Оксана Маркарова, переважну частину програми Україна виконує, але МВФ стурбований скасуванням статті про незаконне збагачення і затримкою з великою приватизацією.

Читайте також: У Зеленського пояснили позицію МВФ

Продовження співпраці з МВФ є також важливим для програми макрофінансової допомоги ЄС, в межах якої Україна працює для отримання другого траншу в сумі 500 млн євро.

Нагадаємо, місія МВФ працювала в Україні протягом тижня з 21 травня. За результатами зустрічей з президентом і членами уряду глава місії МВФ Рон ван Роден заявив, що місія МВФ повернеться в Київ для продовження дискусій з українською владою після виборів до Верховної Ради і визначення новим Кабінетом міністрів пріоритетів своєї політики.

Коментарі - 3

+
+42
bonv
bonv
11 червня 2019, 12:40
#
Сумніваюсь
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
11 червня 2019, 12:46
#
«Если правительство начнет работать в сентябре, тогда у нас есть шанс получить транш до конца этого года» - правильно оценивает ситуацию. Если «напрячься» новой ВР, то выполнят условия и все сделают. И далее посыпятся транши.
+
+15
bonv
bonv
11 червня 2019, 12:51
#
А поки що триває Конституційний суд який має визначити чи мав право зе розпускати раду..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися