Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2019, 14:20

Данилишин розкритикував рішення правління щодо облікової ставки

Голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин вважає значення облікової ставки 17,5% занадто високим в умовах, коли вплив монетарних чинників знижується, а в літні місяці можна очікувати дефляцію. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин вважає значення облікової ставки 17,5% занадто високим в умовах, коли вплив монетарних чинників знижується, а в літні місяці можна очікувати дефляцію.
Фото: Finclub.net

«Недостатньо переконливо виглядають твердження, що внутрішній попит продовжував стрімко розширюватися і поширення в інформаційному просторі спекуляцій на тему зовнішнього державного боргу», — вважає він.

Данилишин нагадав, що Рада НБУ не бере участі у встановленні облікової ставки, що, за його даними, розходиться з практикою низки центробанків світу.

Голова Ради НБУ також вважає, що починати підвищувати ставку треба було в липні 2017 року, а не в жовтні 2017 року, а починати знижувати можна було восени 2018 року, а не навесні 2019 року.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що 6 червня правління Національного банку України прийняло рішення залишити облікову ставку на рівні 17,5% річних.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
10 червня 2019, 16:33
#
Goldman Sachs після несподіваного для нього рішення Національного банку України (НБУ) зберегти облікову ставку на рівні 17,5% річних скорегував свій прогноз ставки на кінець поточного року до 15,5%, тоді як раніше очікував більш швидкого її зниження – до 14% річних.
На думку Goldman Sachs, Нацбанк зайняв обережну політику в умовах політичної невизначеності напередодні парламентських виборів, а також невідомості результатів переговорів з МВФ.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися