Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2019, 13:28

Фонд продав активи Дельта Банку на 4,8 мільярда

ФГВФО на «голландському» аукціоні, який 7 червня провела компанія DebtX, продав пул активів Дельта Банку на 4,85 млрд грн за 182,5 млн грн, тобто з дисконтом 96,2%. Про це повідомляє Finbalance.

ФГВФО на «голландському» аукціоні, який 7 червня провела компанія DebtX, продав пул активів Дельта Банку на 4,85 млрд грн за 182,5 млн грн, тобто з дисконтом 96,2%.
Фото: delo.ua

Що відомо

Стартова ціна лота була 868,8 млн грн — вона знижувалася кілька разів після невдалих попередніх аукціонів. Мінімально допустима ціна на аукціоні була передбачена на рівні 173,8 млн грн.

За даними ФГВФО, деякі активи з цього пулу знаходяться в заставі НБУ та Укрексімбанку. У забезпеченні — об'єкти з переробки сільськогосподарської продукції, розташовані в Одеській області, зокрема:

  • 39 000 кв. м промислової нерухомості;
  • діючий масложировий виробничий комплекс з обладнанням, з доступом до залізничної колії та морського транспортного порту;
  • 5,43 га земель з цільовим призначенням для розміщення олійно-жирового комбінату (передбачалося будівництво морського зерноперевантажувального комплексу та двостороннього пірса);
  • діючий олійножировий комбінат з виробництва маргарину, кулінарних і кондитерських жирів, соняшникової олії та майонезу (розміщений поряд із залізничними коліями на 5,34 га промислових земель).

Читайте також: Журналісти показали активи Коломойського і Боголюбова в США. Фото

За даними Фонду, кредити під заставу цих об'єктів видавав Дельта Банк для ТОВ «Іллічівський зерновий порт», ВАТ «Одеський олійножировий комбінат», ТОВ «Іллічівська зернова компанія», ТОВ «Стройбуд Іллічівськ».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися