Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2019, 11:13

Понеділок: наскільки сьогодні просяде курс

У понеділок у гривні буде шанс продовжити придавлювати долар на міжбанку і корекція курсу продовжиться. Причин декілька, ось основні:

У понеділок у гривні буде шанс продовжити придавлювати долар на міжбанку і корекція курсу продовжиться.
Фото: focus.ua

1) Завтра черговий аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП. Пропонувати чиновники будуть папери на будь-який смак та термін — як в гривні, так і в доларі. Висока прибутковість цих облігацій при збереженні облікової ставки на рівні в 17,5% — приваблює іноземців. Нерезиденти будуть заводити валюту в країну для купівлі гривневих паперів та продавати її на міжбанку. Цей процес розпочнеться сьогодні і триватиме до середи (дня розрахунку з Мінфіном Украіни за куплені облігації), що додасть пропозиції на міжбанку;

2) Продовжує знижувати котирування готівковий ринок. Це відбивається як на загальному настрої всього валютного ринку, а також опосередковано є джерелом постачання «дешевої» валюти на міжбанк. Банки викуповують її у населення і через валютну позицію продають на торгах, що також збільшує пропозицію на ринку;

3) Клієнти в зв'язку зі святкуванням в кінці тижня Трійці (субота-четвер) поспішатимуть закривати свої угоди по валюті, щоб потім «не зависнути" з зовнішньоекономічними розрахунками і товарами. Це різноспрямований фактор, тому що великі компанії своїми поточними діями будуть «качати» курс в залежності від власних задач. «Допомагати» їм розігріти ринок в такий ситуації будуть спекулянти, що призведе до збільшення курсових коливань.

Проти гривні може спрацювати різке збільшення ліквідності в системі. На ранок понеділка коррахунки зросли відразу на 7,4 млрд гривень — до 53,8 млрд. Це дасть ресурс для розкачки курсу, але тому що за нашими даними цей «приріст» припав всього на 4 банки (з яких три — це рефінанс на 6, 6 млрд гривень) — особливого тиску на міжбанк це не зробить -ці кошти три банки брали на інші цілі.

«Мінфін» прогнозує на понеділок зростання протистояння курсових інтересів великих гравців з коливаннями в межах 26,35-26,55 гривень за долар і обсягами операцій до 440 мільйонів доларів при здійсненні 560 угод.

Активна сьогодні вже буде і та частина іноземців, хто прийняв рішення завтра брати участь в аукціоні з ОВДП. Спекулянти продовжать працювати «в дві сторони» з періодичними спробами покачати ринок.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,25- 26,40 і продаж 26,49-26,80 гривень.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,40-26,45 гривень та продаж 26,50-26,63 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 червня 2019, 11:37
#
10.06.2019
Несмотря на рост остатков, курс и далее на укрепление. Как я говорил ранее немного будут падать темпы укрепления, чем ниже падение, тем меньшими темпами, тем больше сам НБУ будет выкупать, главное чтоб не разворачивал рынок.

Неделя должна быть очень активной. Новостной фон должен немного упасть, в плане влияния на рынок.

Доллар 26,35-26,50
Евро 29,76-29,98 — смело ушли ниже опять 30.
Рубль 0,4070-0,4093

https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/121874/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися