Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 червня 2019, 15:12

На українських дорогах почнуть облаштовувати шумові смуги

1 вересня 2019 року набувають чинності зміни до державних будівельних норм з проектування доріг загального користування. Зокрема, в них міститься рекомендаційна норма щодо використання шумових смуг на найбільших українських трасах — дорогах вищої категорії (I-II категорії). Про це пише НВ.

1 вересня 2019 року набувають чинності зміни до державних будівельних норм з проектування доріг загального користування.
Фото: rbc.ua

Що це значить

  • Такі смуги можуть влаштовуватися на дорожніх узбіччях і ділянках дороги з підвищеною небезпекою.
  • Під час наїзду автомобіля на них водій і інші пасажири відчувають сильну шумову та вібраційну дію, що примушує інтуїтивно скидати швидкість і підвищувати увагу на дорозі.

Що це дасть

  • Використання шумових смуг на дорогах є рекомендаційної нормою, що стосується нового будівництва, реконструкції та капремонту доріг.
  • За підрахунками експертів, їх пристрій може сприяти зменшенню кількості ДТП в 4-6 разів.

Коментарі - 4

+
+30
bonv
bonv
9 червня 2019, 19:17
#
У нас на трасі Калуш - Франківськ, де зроблена дорога, вже є шумові смуги але не по узбіччях а посередині дороги де суцільна розмежувальна  розмітка. Корисна штука..
+
0
BobKickass
BobKickass
9 червня 2019, 19:31
#
Для начала все дороги с односторонним движением нужно разделить отбойником - это касается безопасности движения. Ну а после этого можно было бы и антишум ставить - это чисто для удобства движения.
+
+104
bonv
bonv
9 червня 2019, 19:45
#
Спочатку дороги побудувати нормальні..
+
0
Григорий П
Григорий П
10 червня 2019, 18:41
#
Сначала дороги нужно сделать, а потом мечтать
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися