Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2019, 18:26

Власник ліквідованого банку «Союз» програв НБУ в суді

Верховний Суд скасував рішення судів попередніх інстанцій про неправомірність ліквідації банку «Союз». Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Верховний Суд скасував рішення судів попередніх інстанцій про неправомірність ліквідації банку «Союз».
Фото: antikor.com.ua

Що це значить

«Тому на сьогоднішні є всі правові підстави для здійснення ліквідаційної процедури АТ «КБ «Союз», адже постанова правління НБУ Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ «КБ «Союз» і рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб «Про початок процедури ліквідації АТ «КБ «Союз» і делегування повноважень ліквідатора банку» діють», — йдеться в повідомленні.

Акціонер банку «Союз» Дядечко С. В. в березні 2016 року звернувся в суд з позовом до Національного банку і Фонду гарантування вкладів, у якому просив визнати протиправною та скасувати постанову НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку «Союз» і рішення виконавчої дирекції Фонду про початок процедури ліквідації банку. Також позивач просив суд зобов'язати НБУ відновити функціонування банку.

Читайте також: Акціонери банку Януковича відсудили у НБУ 129 мільйонів

Суди першої та апеляційної інстанцій ухвалили рішення на користь позивача.

Не погодившись із вказаними судовими рішеннями, НБУ звернувся до Верховного Суду з касаційною скаргою, яку 4 червня суд частково задовольнив: скасовано рішення судів попередніх інстанцій, а справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.

Відомо, що колишній власник ліквідованого банку «Союз» Сергій Дядечко також судиться з НБУ через відмову регулятора включати його в перелік кваліфікованих осіб, які мають право брати участь у виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Коментарі - 1

+
+28
Qwerty1999
Qwerty1999
7 червня 2019, 20:03
#
Ждём аналогичного решения Верховного Суда Украины и по национализации Приватбанка...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися