Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2019, 17:14

Спецоперація на митниці допоможе убезпечити «білий» бізнес від недобросовісної конкуренції — ДФС

Операція «Бастіон», яку ДФС запустила з 3 червня по всій країні, дозволить перекрити канали постачання на територію України товарів поза митним контролем. Про це заявив в. о. голови ДФС Олександр Власов на зустрічі з ЄБА.

Операція «Бастіон», яку ДФС запустила з 3 червня по всій країні, дозволить перекрити канали постачання на територію України товарів поза митним контролем.
Фото: LIGA.net

Що це значить

  • За його словами, підстав для застережень або побоювань у «білого» бізнесу у зв'язку з проведенням операції не повинно бути. А ось тим, хто використовує «сірі» або «чорні» схеми, доведеться припиняти свою нелегальну діяльність.
  • Попередження потрапляння на український ринок нелегальної продукції, ввезеної поза митного контролю, а отже неврахованої, дозволить убезпечити «білий» бізнес від недобросовісної конкуренції.

Читайте також: Верланов розповів, що буде з податковою міліцією

«Головною метою операції «Бастіон» є виявлення, попередження і припинення. Тобто встановити факт порушення, визначити коло причетних осіб та попередити протиправне діяння. При цьому не важливо, таке порушення здійснюється на митниці або всередині країни. Всі підрозділи центрального апарату працюють в єдиному штабі для досягнення ефективних результатів», — наголосив Олександр Власов.

Читайте також: Податкова міліція з початку року поповнила бюджет на 6,3 мільярда

У свою чергу представники бізнесу висловили зацікавленість у проведенні такої операції, оскільки діяльність тіньового ринку завдає значної шкоди не тільки бюджету країни, але і чесним підприємствам, які сплачують усі податки. Однак, зазначили представники ЄБА, це не повинно створювати перешкоди і незручності білому бізнесу.

Також Власов зазначив, що зараз у ДФС є всі необхідні повноваження, щоб не залучати до проведення «Бастіону» інші правоохоронні органи.

Довідка

Нагадаємо, операція «Бастіон» проходить з 3 червня і буде реалізована на всій митній території України. Це пункти пропуску через державний кордон України, митні пости, відділи (сектори) митного оформлення, місця доставки товарів, місця накопичення та реалізації товарів, ввезених на митну територію України з порушенням чинного законодавства тощо.

Завдяки посиленим заходам будуть забезпечені рівні умови для всіх учасників зовнішньоекономічної діяльності та підтримка вітчизняного виробника.

Серед цілей спецоперації — створення прозорого кордону за рахунок відкритості процедур, швидкості і безпеки, зменшення людського фактору і діджиталізація процесів митного оформлення та адміністрування податків.

Коментарі - 3

+
+43
SashkoGop
SashkoGop
7 червня 2019, 17:19
#
Розетка зі своїми сотнями ФОПів і «партнерів» в Польщі — «постраждає» на скільки? А Цитрус? Зате пролобійований ними закон «протягнули» і він вже починає діяти
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
7 червня 2019, 17:35
#
Посмотрим на результат Зе команды по борьбе с контрабандой.
+
+78
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
7 червня 2019, 17:56
#
Регулярно «общаюсь» с этой «чудо — организацией» и могу сказать одно — скорее у нас будет безвизовый режим с США, чем наведут порядок на таможне, особенно в региональных и центральных офисах! Только «пересечный» может поверить в сказку, что в контрабанде виноваты чиновники на границе!!! Эта целый комплекс схем, руководимых ( от суммы отката ) с Киева и региональных отделений! Скорее всего поймают кого то кто вывез блок сигарет или завез товар с «ознаками» «товарна партія»!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися