Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2019, 16:13

НКРЕКУ затвердила тарифи Укренерго на друге півріччя

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) затвердила тарифи НАК «Укренерго» на друге півріччя 2019 року. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) затвердила тарифи НАК «Укренерго» на друге півріччя 2019 року.
Фото: ukrinform.ua

Що відомо

“Сьогодні НКРЕКУ затвердила тарифи Укренерго на друге півріччя 2019 р., які враховують старт нового ринку електроенергії і забезпечують покриття додаткових витрат, які оператор системи передачі буде нести в II півріччі 2019 р.", — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що нові тарифи враховують фактичні показники діяльності компанії в першому півріччі та рішення уряду про збільшення відрахування частини чистого прибутку з 75 до 90%, у зв'язку з чим були переглянуті джерела фінансування для того, щоб забезпечити виконання Укренерго своїх податкових зобов'язань в повному обсязі.

Читайте також: Міністр: Ціна газу для населення повинна зменшитися на 700-800 гривень

На відміну від чинного єдиного тарифу, в умовах нового ринку електроенергії Укренерго буде мати два тарифи: на передачу електроенергії (34,74 коп/кВт·год) і на диспетчерське управління (0,89 коп./кВт·год).

Нові тарифи, зазначають в компанії, є результатом консенсусу між Укренерго та НКРЕКУ, який був досягнутий під час відкритих обговорень.

Читайте також: Запуск ринку електроенергії матиме слабкий вплив на рівень інфляції — НБУ

Втім, заявляють у Укренерго, на доопрацюванні в Кабміні ще залишається невирішене питання покладання спецзобов'язань із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів – компенсації постачальникам універсальних послуг різниці тарифів на електроенергію.

«У разі прийняття рішення про покладення на Укренерго таких зобов'язань, компанія не має фінансових джерел для їх виконання. Діючі процедури встановлення тарифів ліцензіатів не дозволяють змінити тариф раніше, ніж протягом семи тижнів. З огляду на це, покладання спецзобов'язань на оператора системи передачі взагалі неможливе", – зазначив т. в. о. директора НАК «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися