Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 червня 2019, 8:51

ЄБРР виділить Укргазбанку 40 мільйонів доларів

Рада директорів ЄБРР затвердила проект відкриття лінії по програмі сприяння торгового фінансування загальним обсягом 40 млн доларів для Укргазбанку. Про це повідомив член ради директорів ЄБРР від України Артем Шевальов, пише «Інтерфакс-Україна».

Рада директорів ЄБРР затвердила проект відкриття лінії по програмі сприяння торгового фінансування загальним обсягом 40 млн доларів для Укргазбанку.
Фото: latifundist.com

Що це значить

Ця лінія, яка є першим кроком у співпраці ЄБРР з Укргазбанком, має на меті:

  •  підтримати перехід банку до подальшої комерціалізації та подальшої приватизації
  • сприяти розвитку сегмента торгового фінансування, як важливого елемента відновлення реального сектора української економіки.

Що це дасть

  • Ця транзакція дозволить Укргазбанку розширити свою кореспондентську мережу, наростити обсяги торговельного фінансування, отримати доступ до нових міжнародних ринків і розширити лінійку продуктів торгового фінансування.

Програма сприяння торгівлі, запущена ЄБРР в 1999 році, спрямована на розвиток зовнішньої торгівлі з країнами, в яких банк здійснює свою інвестиційну діяльність, включаючи Україну, а також торгівлі всередині цих країн.

В рамках програми ЄБРР надає гарантії міжнародним банкам, приймаючи політичні і комерційні платіжні ризики по міжнародних торгових операціях, здійснюваних банками в регіоні, в якому він веде свою інвестиційну діяльність.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися