Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2019, 11:04

НБУ спростував заяву щодо зниження міжнародних резервів

Неофіційна інформація щодо зниження міжнародних резервів на 1,7 млрд дол. у травні не відповідає дійсності. Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Неофіційна інформація щодо зниження міжнародних резервів на 1,7 млрд дол. у травні не відповідає дійсності.
Фото: epravda.com.ua

Як зазначив регулятор, офіційна інформація щодо обсягу міжнародних резервів України буде оприлюднена у четвер, 6 червня. Національний банк публікує ці дані не пізніше 7-го дня кожного місяця, наступного за звітним, і уточнює їх не пізніше 21-го дня цього ж місяця. Інших шляхів офіційного оприлюднення цієї інформації немає.

«Дані щодо стану міжнародних резервів, оприлюднені у будь-яких інших джерелах або озвучені неуповноваженими на це особами, не можна вважати такими, що відповідають дійсності, якщо вони не узгоджуються з офіційною інформацією Нацбанку. В даному випадку поширена у ЗМІ інформація про зниження міжнародних резервів на 1,7 млрд дол. у травні не узгоджується з офіційними цифрами Національного банку», — йдеться у повідомленні.

Регулятор зазначив, члени Ради Національного банку не мають повноважень для оприлюднення даних щодо стану міжнародних резервів. Інформація, яка може публікуватися ними, базується на власних розрахунках і не є офіційною.

Як відомо, 3 червня глава Ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook написав про зниження міжнародних резервів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися