Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2019, 8:49

Онлайн-покупки здійснюють 34% користувачів інтернету в Україні

Інтернет-користувачами в 2018 році були 66% українців, що на 5% більше до показників 2017 року. Такі дані містять результати опитування Омнібус GfK Ukraine, пише Mind.

Інтернет-користувачами в 2018 році були 66% українців, що на 5% більше до показників 2017 року.
Фото: mind.ua

За даними дослідження, 34% українських інтернет-користувачів здійснюють онлайн-покупки.

Що купують найчастіше

  • Найчастіше споживачі купують в інтернеті взуття та одяг, найрідше – харчові продукти.

При цьому 13% респондентів відзначили, що хотіли б купувати харчові продукти онлайн частіше, але не мають такої можливості. На думку дослідників, скоріш за все, причиною цього є недостатня зручність процесу замовлення та доставки товарів цієї категорії, а також недостатня кількість майданчиків для таких операцій.

Онлайн-покупки українці найчастіше здійснюють за допомогою ноутбуків – 50%, стаціонарних комп’ютерів та смартфонів – 49% та 44% відповідно. Найменш популярними для інтернет-покупок є планшети – 11%.

Пріоритетний спосіб оплати в інтернеті – за допомогою картки на сайті, так розраховується 36% українців, готівковий розрахунок обирають 23% покупців. 14% перераховують оплату на картку продавця, так само 14% надають перевагу накладеному платежу.

У той же час дослідники виявили низку бар’єрів для оплати карткою на сайті. Серед таких покупці називають небажання платити наперед (44%), відсутність такого способу оплати на сайті (26%), небезпеку оплат в інтернеті (10%), вищу вартість (9%) та невміння робити онлайн-оплату (1%).

Також серед недоліків платіжних карток респонденти найчастіше називають: недовіру до банків або технологій (56%), проблеми інфраструктури (55%), зокрема, відсутність терміналів, невміння співробітників торговельних точок проводити оплати карткою, а також раціональні причини (32%) – платити карткою дорожче, через можливі комісії.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися