Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2019, 14:30

У НБУ готові співпрацювати з Державним бюро розслідувань

Національний банк не володіє фактами з приводу звинувачень щодо службовців Департаменту фінансового моніторингу та Департаменту виїзних перевірок банків НБУ, тому не може їх коментувати. Водночас НБУ готовий співпрацювати з ДБР, сказано в повідомленні регулятора.

Національний банк не володіє фактами з приводу звинувачень щодо службовців Департаменту фінансового моніторингу та Департаменту виїзних перевірок банків НБУ, тому не може їх коментувати.
Фото: 24tv.ua

Що це значить

Ідеться про ухвалу Печерського районного суду Києва від 16 травня 2019 року, якою він задовільнив клопотання слідчого ДБР та надав йому доступ до документів Нацбанку у межах кримінального провадження від 5 квітня 2019 року.

Зазначається, що відповідно до ухвали цього суду ДБР у рамках зазначеного кримінального провадження встановило зловживання працівниками НБУ службовим становищем при виїзних перевірках банків та перевірках на предмет дотримання законодавства з питань фінмоніторингу та валютного законодавства.

Читайте також: НБУ не згоден зі звинуваченнями в неефективному використанні коштів

У Нацбанку заявили, що готові всебічно сприяти слідству та сподіваються на неупереджене розслідування.

Зокрема, Нацбанк готовий надати ДБР всю потрібну інформацію щодо процедур нагляду з питань фінансового моніторингу, валютного контролю та перевірок банків.

А у випадку надання правоохоронними органами відповідних доказів щодо протиправної діяльності працівників зазначених департаментів, оперативно на них відреагувати.

Коментарі - 1

+
0
Artem220106
Artem220106
3 червня 2019, 10:17
#
Нбу это нбу а тут нечего не скажешь .
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися