Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2019, 19:01

Головне за тиждень: дефолт, підсумки переговорів з МВФ і як змінилася економіка за 4 роки

Коломойський вважає, що Україні нічого боятися, якщо вона не виконає своїх зобов'язань перед кредиторами. Тому він радить Зеленському оголосити дефолт, щоб ЄС і США списали Україні борги в якості компенсації за те, що вона нібито є плацдармом в протистоянні Заходу і Росії. Про це він заявив в інтерв'ю Financial Times.

Якщо Україна оголосить дефолт. Наслідки для економіки

«Мінфін» зібрав думки експертів про те, що буде з економікою України в разі дефолту, і наскільки реальним є такий сценарій.

У Нацбанку розповіли деталі зустрічі Смолія та Зеленського з місією МВФ

28 травня голова НБУ Яків Смолій і президент Володимир Зеленський зустрілися з головою місії МВФ в Україні Роном ван Роденом і постійним представником МВФ в Україні Йост Люнгманом. Про що говорили й до чого домовилися — читайте.

Україна приєдналася до глобального депозитарію

В Україні 27 травня 2019 року почала роботу система міжнародного депозитарію Clearstream, завдяки чому іноземні інвестори можуть купувати українські державні цінні папери і розраховуватися за них через цю систему.

Українці тепер можуть купувати ОВДП через Приват24

Вперше в українців з'явилася можливість купувати облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) онлайн в додатку Приват24.

Україна не буде розміщувати єврооблігації до виборів

Міністерство фінансів не вважає за доцільне вихід на міжнародні ринки капіталу до дострокових виборів до Верховної Ради, які призначені на 21 липня. Про це представники Мінфіну та місії МВФ повідомили інвесторам України.

Приватбанк назвав причини різкого підвищення ставок по депозитах

У другій половині травня Приватбанк підвищив максимальні ставки по депозитах в гривні. Найбільше подорожчали короткі вклади на 3 місяці — на 2,75% — до 16,5% річних. Вклади на 9 місяців і 12 місяців подорожчали на 1,5% — до 14,5% річних.

Кабмін скоротив фінансування субсидій на 8 мільярдів

Кабінет Міністрів скоротив витрати для надання житлових субсидій на 8 млрд гривень. У той же час спрямував кошти на виплату пенсій і надбавок до них.

Як змінилася економіка і доходи населення за 4 роки. Інфографіка МЕРТ

Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів відзвітував в парламенті про те, як змінилися ключові економічні показники за останні 3-5 років.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися