Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 травня 2019, 12:50

Верховний Суд підтвердив законність рішення НБУ щодо виведення з ринку Омега Банку

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 28 травня підтвердив законність рішення Національного банку щодо виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ «Омега Банк», не задовольнивши скаргу акціонера банку. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 28 травня підтвердив законність рішення Національного банку щодо виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ «Омега Банк», не задовольнивши скаргу акціонера банку.
Фото: bankruptcy-ua.com

Що це значить

Суди залишили без задоволення позов акціонера ПАТ «Омега Банк» Лагуна М. І. (володів 99,99% акцій) про скасування постанов Національного банку про віднесення банку до категорії проблемних, про віднесення до категорії неплатоспроможних та рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про запровадження тимчасової адміністрації.

Нагадаємо, Національний банк 30 січня 2015 року відніс ПАТ «Омега Банк» до категорії проблемних через встановлення факту здійснення банком ризикової діяльності, наслідком якої стало погіршення фінансового стану, та наявність загрози інтересам вкладників та інших кредиторів банку.

Читайте також: Суд скасував рішення НБУ про виключення PwC з реєстру аудиторів

Підставою для віднесення ПАТ «Омега Банк» до категорії неплатоспроможних 2 березня 2015 року було зменшення регулятивного капіталу банку до рівня, який нижче однієї третини від мінімально встановленого рівня, та який становив «-» 28,2 млн грн за мінімального значення 120 млн грн.

Читайте також: У НБУ прокоментували позов проти Рожкової

Рішення про ліквідацію цього банку Національний банк ухвалив за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 6 липня 2015 року.

Згідно з повідомленням, станом на 30 травня НБУ оскаржує у Верховному суді рішення щодо 9 банків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися