Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2019, 17:19

Стало відомо, які відомства неефективно використовують бюджет

Рахункова палата, за підсумками проведених у 2018 році аудитів, визначила найбільш неефективних розпорядників бюджетних коштів. У топ-3 — Міністерство інфраструктури, Міністерство охорони здоров'я і Генпрокуратура України. Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає ЕП.

Рахункова палата, за підсумками проведених у 2018 році аудитів, визначила найбільш неефективних розпорядників бюджетних коштів.
Фото: investgazeta.ua

Що це означає

«Вперше в історії Рахункової палати, за підсумками проведених у 2018 році аудитів, ми склали рейтинг найбільш неефективних розпорядників коштів. Він має такий вигляд - Міністерство інфраструктури, майже 55% з обсягу перевірених нами бюджетних коштів використовувалися неефективно. Міністерство охорони здоров'я — 42%, Генеральна прокуратура Україна — 37%, Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО — 16% », — сказав Пацкан.

Читайте також: У деклараціях депутатів знайшли невідповідності на 8,5 мільярда

Він зазначив, що зазначені міністерства найбільш неефективно управляли бюджетними коштами, однак цей рейтинг складений, за тими об'єктами, які були заплановані на 2018 рік ще попереднім складом Рахункової палати.

Пацкан також нагадав, що Рахункова палата за минулий рік виявила порушень при використанні бюджетних коштів на суму близько 17 млрд грн.

Коментарі - 2

+
+30
BroNiK
BroNiK
29 травня 2019, 17:42
#
Интересное нововведение. Какие будут последствия по объявленным результатам для этих ведомств?
+
0
BroNiK
BroNiK
29 травня 2019, 17:45
#
Попахивает заказухой, с Министерством инфраструктуры и Здравоохранения не согласен. Впервые за все годы два этих министерства показывают хорошую работу.

Насчет Прокуратуры полностью согласен, даже думаю сильно занижен процент неэфективности.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися